Press "Enter" to skip to content


Tasmanian Devil Feiten

De vermelding van de Tasmaanse duivel doet me altijd van het kwaad getemperd, wervelende en tieren Taz, proberen echt moeilijk om dan een duivelin. Taz is een geanimeerde cartoon personage uit Looney Tunes-serie, geproduceerd door Warner Bros De echte Taz, is niet verschillend van de Tasmaanse duivel in de magering!

Tasmanian Devil feiten; De Tasmaanse Duivel leeft in Tasmanië, een eiland voor de zuidkust van Australië. Het was bekend dat habitat het Australische vasteland zo’n 600 jaar geleden, maar het werd opgejaagd door de vroege kolonisten en gedreven om te sterven. Momenteel het dier leeft in de Tasmaanse bosgebieden en nationale parken. In het wild leven ze tot 6 jaar, terwijl ze kunnen leven in gevangenschap voor bijna 10 jaar. Hun Latijnse naam is Sarcophilus harrisii, wat betekent dat vlees Harris minnaar. De Tasmanian Devil is vernoemd naar adjunct-landmeter en natuuronderzoeker George Harris, die in 1807 voor het eerst beschreven het dier.

Tasmaanse duivels behoren tot de familie van de bestelling Marsupialia (pouched zoogdieren, zoals de kangoeroe). Hun lichaam is bedekt met jet zwarte vacht, met witte gekleurde markeringen op de borst, romp, schouder of soms zelfs op de staart. Volwassenen hebben de hoofden en halzen die te groot zijn voor hun lichaamsgewicht, want ze hebben grote, krachtige kaken, om te knippen en crunch hun weg door middel van hun slachtoffers. Een gemiddelde man is ongeveer 2,5 meter in hoogte en de vrouwtjes zijn ongeveer 2 meter. Zowel volwassen mannelijke en vrouwelijke weegt ongeveer 12 tot 18 pond.

Ze hebben snorharen op hun gezicht en ook op de bovenkant van hun hoofd. Ze hebben uitstekend gehoor zintuigen, samen met een gevoel van geur. Zoals ze zijn nachtdieren in hun jachtpraktijken, ze hebben scherpe visie. Maar ze vinden het gemakkelijker om bewegende objecten dan statische degenen te vinden. Ze hebben puntige roze grote oren. Zij hebben de maximale bijtkracht bekend in elk levend zoogdier als ze krachtige kaken hebben. De duivelen hebben 42 slijpen, breken wapens voor tanden, en hebben ze vanaf het moment dat ze baby’s. Waarschijnlijk de reden waarom ze lijken zo fel om naar te kijken.

De Tasmanian Devil is een vleeseter in haar dieet gewoonte en niet erg goede jagers. Ze zijn aaseters en liever te voeden op de karkassen in plaats van op dieren te jagen. Ze delen een aantal zeer gelijkaardige voedingsgewoonten van de hyena’s, wat betekent dat ze kunnen eten absoluut niets, zoals kadavers, botten, vacht, huid of schedel. Zij eten ook vogels, possums, wallabies, kangoeroes, reptielen, amfibieën, insecten en staan bekend om vogeleieren stelen, als ze niet kan vinden voedsel.

Ze worden beschouwd als mini-stofzuigers, want als ze klaar zijn met hun eten, blijft er niets meer, zelfs niet de vlooien en maden gevonden op karkassen. De duivel is een zeer luidruchtige eter en gaat in een handomdraai woede wanneer ze gestoord worden tijdens het eten. Net als alle andere buideldieren, dit dier winkels te dik in haar staart en daaruit trekt wanneer het voedsel wordt schaars. Een dikke staart duivel: een gezonde duivel!

De Tasmaanse duivel begint fokkerij in hun tweede jaar. Ze paren in de maand maart en de dracht is slechts 21 dagen (3 weken). De mannelijke duivel volgt en die zekerheid biedt aan de vrouw, tot ze bevalt alleen in april. De vrouwelijke duivel kan baren bijna 30 baby’s, maar slechts vier hebben een kans om te overleven. De baby’s zijn geboren pre-volwassen en verder te ontwikkelen in de buidel. Dat komt omdat de vrouwelijke zakje is klein en heeft slechts vier spenen (mamillae).

Elke jonge joey hecht stevig zich tot een enkele speen en wordt uitgevoerd in het zakje door de moeder duivel voor een periode van 4 maanden. Terwijl in het zakje, ze zijn continu verpleegd. Zodra de nesten periode voorbij is, zijn ze vertrokken in holle boomstammen of kleine holen en gespeende door 5 of 6 maanden oud. Eind december, de moeder laat ze om alleen te wonen in de struiken en voor zichzelf, wat ze doen heel goed gelet op de 42 scherpe tanden zijn ze geboren.

De Tasmaanse duivel is een solitair nachtdier. Het is een intelligente en sterke Australische zoogdier, en kan zo snel lopen als een hyena doet. De duivels zijn zeer behendig en snel in bomen te klimmen. Het besteedt de hele dag rusten in holle blokken, holen of hollen. ‘S nachts komt de duivel uit te jagen en is bekend van zijn zeer geduldig en rustig tijdens het wachten op een prooi. Ze produceren een woeste klinkende holle grommen wanneer ze boos zijn. De beroemde geeuw van de duivel, die wordt gegeven aan de roofdieren af te schrikken, is in feite krijgt meer uit angst dan uit agressie. Ze laten een scherpe geur bij verontrust.

Zij gebruiken hun angstaanjagende geluiden en fysieke houding om een machtspositie te stellen ten opzichte van andere duivels in de buurt, voor de vrouwen als voedsel. Aan te vechten andere duivels ze signaal met zo scherp niezen. Although solitair in de natuur, zijn ze bekend to eat communally. Hun nachtelijke en krijsende gromt hebben toegekend in hun wezen genaamd, De Tasmaanse duivel.

Hoewel gejaagd en gedreven om uitsterven in de vroegere eeuw, zijn nummers toegenomen als gevolg van de inspanningen van de Australische regering initiatieven en programma’s. Maar nu, de duivel heeft een andere vijand, de duivel Facial Tumor Disease. De eerste duivel dood werd gemeld in 1996, en heeft zo snel verspreid, dat zij heeft weggevaagd bijna 50% van de duivel bevolking van Tasmanië. Dit is een overdraagbare vorm van kanker en zendt van het ene dier naar het andere, meestal door middel van bijten, en komt voor in het gezicht, hoofd en nek. Er is geen remedie gevonden voor deze duivel gezicht tumor ziekte. Isoleren van de zieke dieren uit de gezonde mensen, wordt gedaan om deze woeste vleesetende buideldier te redden van een pijnlijke dood en sterven.