Press "Enter" to skip to content


Loggerhead Sea Turtle

Dikkoppige zeeschildpadden (Caretta caretta) ontleenden hun naam aan hun grote hoofden. Er zijn twee ondersoorten van deze schildpad – Caretta Caretta Caretta caretta gigas en. De eerste is meestal te vinden in de Indische en Stille Oceaan en de laatste is te vinden op enkele Griekse eilanden, het zuidwesten van Turkije en Zuid-Italië. Dikkopschildpadden abundantly gezien in de VS wateren en is de staat reptielen van South Carolina.

Fysieke kenmerken; Loggerhead zeeschildpadden hebben grote koppen met krachtige kaken. Een gemiddelde valse zeeschildpad kan groeien tot een lengte van meer dan een meter en kan een gewicht tot 365 kilogram. De bovenste schelp, die iets hartvormig heeft een roodbruine kleur en de kleur van de onderste cover is lichtgeel tot bruinachtig geel. Deze kleur is van toepassing op de hals en flippers ook. De kleur van de jongen enigszins afwijken van die van de volwassenen. Ze hebben bruine top schelpen en de onderste kuip heeft een geelachtige kleur bruin. Vinnen zijn donker grijs of bruin met witte of lichtbruine marges. De pasgeborenen met een gewicht tot 20 gram en hebben een gemiddelde lengte van twee centimeter. Deze schildpadden niet de mogelijkheid hebben om hun hoofd te trekken in de schelp, maar ze zijn beschermd tegen roofdieren door hun dikke schil en grote kop. Volwassen mannelijke overhoop hebben langere en sterkere staart dan die van de vrouwtjes.

Bereik en Habitat; Loggerhead Zeeschildpadden kunnen overleven in een verscheidenheid van omgevingen en zijn te vinden in de hele wereld. Ze kunnen leven in riviermondingen, lagunes, de oceanen en tropische en gematigde wateren. Ze zijn overvloedig aanwezig in continentaal plat van de Atlantische, de Stille Oceaan en de Indische Oceaan. De belangrijkste genesteld regio bestaat uit stranden langs de Atlantische kust van Florida, North Carolina, South Carolina, Georgia en in het zuidoosten van Verenigde Staten.

Hun habitat bestaat uit kreken, baaien, lagunes, schip kanalen, riviermondingen, en kwelders. Scheepswrakken, koraalriffen en rotsuitstulpingen hun voedselgebieden. Eten ze ook in ondiep water langs de Atlantische, de Stille Oceaan en de Indische Oceaan. In het algemeen, zij de voorkeur geven relatief smalle, steile helling, grofkorrelige stranden voor het nestelen. De jonkies graag in warme oceaan stromingen leven onder drijvende wrakstukken van schepen of Sargassum (bruine algen) matten in open oceaan vloedmerkvegetatie. Als ze groeien tot een lengte van 40 tot 50 centimeter, trekken ze naar de kustwateren ondiep. Trekken ze naar de lange afstanden, met name voor het nestelen doeleinden.

Voederen en Nesting; Meestal dikkopschildpadden voeden hoefijzer krabben, conch, mosselen, schelpdieren en andere ongewervelden. Hun krachtige kaken hen helpen in het eten van deze dikke-dop wezens. Tijdens lange migraties, ze eten inktvis, drijvende weekdieren, kwallen en vissen. Het is gezien dat ze soms voeden met resten van dode vis, maar over het algemeen, ze zijn niet viseters. Jongen zich voeden met sponzen, Sargassum wiet en kleine buikpotigen.

Volwassen zeeschildpadden te bereiken seksuele rijpheid tussen de leeftijd van 15 tot 30 jaar. Er wordt gezegd dat door dan de bovenste schelp groeit tot een lengte van maximaal 100 centimeter. Het paarseizoen is eind maart tot juni en de piek broedseizoen is juni en juli. Een vrouwtje kan nest om de twee tot drie jaar en nestelen meestal in de nacht gebeurt. Vrouwtjes verlaten de oceaan, beweegt het strand en maak pits om eieren te leggen. Een vrouwtje kan aanbetaling van ongeveer 50 tot 200 eieren, die doen denken aan golfballen in grootte. Na het leggen van de laatste ei, de schildpad dekking van de kuil met zand, voordat hij terugkeerde naar de zee.

De eieren uitbroeden voor een periode van ongeveer 60 dagen. Meestal is de jongen komen ‘s nachts en verhuist naar de zee, rekening cue van het licht uit de hemel, weerspiegeld door het zeewater. Worden ze gedreven met oceaan stromingen en te verplaatsen naar gebieden bedekt met Sargassum matten en blijven daar tot ze volwassen worden. Het merendeel van de onechte karetschildpad kan leven voor meer dan 30 jaar en sommigen kunnen een levensduur van 198 jaar te dekken.

Tegenwoordig is de grootste bedreiging van het leven van deze schildpad specerijen is de vangstmethoden van de mens. Kustontwikkeling ook geleid tot het verlies van nesten habitats. Op dit moment worden ze vermeld als bedreigd, onder zowel Australië Environment Protection and Biodiversity Conservation Act, 1999 en Queensland Natuurbeschermingswet 1992. In de Verenigde Staten, komen ze onder de Amerikaanse Federal Endangered Species Act. Internationale Unie voor Natuurbehoud en Natuurlijke Hulpbronnen heeft ook vermeld deze schildpad als bedreigde (geconfronteerd met een zeer hoog risico van uitsterven in het wild in de nabije toekomst). Er zijn echter vele inspanningen worden genomen door de dierenbescherming activisten om deze schildpadden te beschermen tegen uitsterven.