Press "Enter" to skip to content


Lion Habitat: Where Do Lions Live

De leeuw is de tweede grootste levende kat na de tijger. Hun levensduur in het wild is ongeveer 10-14 jaar, terwijl in gevangenschap leven ze gedurende ongeveer 20 jaar. Ze zijn de meest sociale van de kat familie en wonen in trots, bestaande uit 1-2 mannen, tot 7 vrouwtjes en 14-15 jongen van verschillende leeftijden. De mannetjes door middel van geur-markering en patrouilleren, verdedigen hun trots ten opzichte van andere trots als nomadische leeuwen. Deze prachtige wezens regeerde in de regio’s van Zuid-Eurazië, Griekenland, India en Afrika. Ze geven de voorkeur tropische woestijnen, grazige landschappen en bossen echter live inch, de treurigste en het meest zorgwekkend is dat het leefgebied van deze glorieuze wilde dieren is en wordt voortdurend krimpt.

Menselijke bevolkingsgroei en commerciële activiteit veroorzaakt de leeuw habitat aanzienlijk te verminderen. De oude land van Griekenland zag zijn laatste leeuw in 100 na Christus, waarna het uitstierven aan de regio. Een van de redenen zou kunnen sportjacht zijn. Palestina was weggevaagd van leeuwen door de 16e eeuw. Grootste deel van India verloor haar leeuw bevolking in de 19e eeuw. Verder werd Griekenland buurman, Turkije, afgebouwd van leeuwen door de late jaren 1800 en Noord-Afrika door de vroege jaren 1900. Het Midden-Oosten werd afgebouwd van leeuwen in de vroege 20e eeuw. De laatste leeuw gezien in Iran was in 1941.

Lion Habitat: Where Do Lions Live

Aziatische leeuw Habitat; De Aziatische leeuw is ook genoemd als de Indische leeuw of de Perzische leeuw, voor een keer op een keer deze leeuw vrij zwierven uit Klein-Azië en Arabië via Perzië naar India. Er was een tijd dat Aziatische leeuwen op grote schaal werden verspreid over de uitgestrekte terreinen van Zuidwest-Azië, zoals Jemen, de Kaukasus, Macedonië (Griekenland), India, Iran, Afghanistan, Pakistan en Bangladesh. Het bereik van de Aziatische leeuwen in de Indische subcontinent uitgebreid over het noorden van India vanuit het oosten, helemaal tot aan Bihar in het westen, en de rivier Narmada markering van de grens hun habitat in het zuiden. Deze leeuw soorten verdwenen uit Bihar in 1840, van Delhi in 1834, Rajasthan en Centraal-India in 1870, uit de oostelijke Vindhyas & Bundelkhand in 1880 en vanaf de Westelijke Aravallis in 1880.

De drastische afname van Lion Habitat als gevolg van aanvallen van de menselijke druk is gezet de leeuw op de IUCN Rode Lijst als kritisch bedreigd. De Aziatische leeuw is weggevaagd uit haar omvangrijke Indische habitat met uitzondering van een bepaald gebied, het Gir Forest National Park and Wildlife Sanctuary in de deelstaat Gujarat in India. Dit park werd opgericht op 18 september 1965 met de bedoeling van de bescherming van de wilde kat tegen uitsterven. En de inspanningen om deze leeuw te beschermen is gebleken zeer succesvol. De bevolking van deze bedreigde kat geleidelijk toegenomen van 177 in 1968 tot 359 in 2005. Het is op dit nationale park dat de laatste overlevende bevolking van Aziatische leeuwen bestaan. Deze Gir of Aziatische leeuwen worden niet zo groot als de Afrikaanse leeuwen, en zijn voorzien van kortere manen. Ze zijn ook gekenmerkt door een lange huidplooi op hun onderzijde. Dit is iets waar de Afrikaanse leeuwen niet hebben.

Afrikaanse leeuw Habitat; De Afrikaanse leeuw, zoals de naam al doet vermoeden is een bewoner van het Afrikaanse continent. Deze leeuwen werden gezien te bewonen elk geschikt gebied in Afrika, ten zuiden van de Sahara woestijn. Hun habitat bestaat uit graslanden Savannah en semi-dorre vlakten in de hele regio bezuiden de Sahara in Afrika (met uitzondering van de Congo-regio). De Savannah regio aanbevolen mooie Acacia bomen onder wiens schaduw van de leeuwen kunnen alle rust. Toch heeft de stijging van de menselijke interactie en storingen leidden hun aantallen snel te dalen. De boeren vinden de deze leeuwen een bedreiging voor hun vee en het bedrijfsleven, en dus proberen en te ontdoen van hen. Deze verhoogde doden en stroperij hebben geduwd deze majestueuze katten richting uitsterven.

In de afgelopen eeuw het aantal Afrikaanse leeuwen zijn gedaald van een cijfer van meer dan 100.000 tot ongeveer 23.000. Vandaag, het bereik van de Afrikaanse leeuwen in Afrika is min of meer beperkt tot de beschermde gebieden in zuidelijk en oostelijk Afrika. Volgens schattingen van de National Geographic, bestaan er minder dan 23.000 leeuwen in het Afrikaanse continent. Vandaag landbouwers en veehouders meer toegang hebben tot wapens, gif en andere destructieve wapens waarmee ze gemakkelijk opjagen deze bedreigde leeuwen. Dit heeft links de Afrikaanse leeuw in ernstige gevaar.

De Afrikaanse leeuwen en nog eens 300 plus leeuwen in het Gir National Park zijn de enige leeuwen die vandaag bestaan. Dit is een van de beste voorbeelden beeltenis van het bedrag van de vernietiging die menselijke interactie, bevolkingsgroei, en de commerciële activiteit kan brengen. Als we niet willen met deze belangrijke dieren verliezen, moeten we mensen te informeren over een dergelijke crisis. Wij als mensen kunnen niet zelfzuchtig leven. Leven en laten leven?