Press "Enter" to skip to content


Leatherback Sea Turtle

Leatherback zeeschildpadden (Dermochelys coriacea) zijn de enige nog levende leden van de Dermochelyidae familie. Zij zijn de grootste onder de zeeschildpadden en de vierde grootste reptiel. Ze hebben veel verschillende functies, zoals de afwezigheid van de top benige Shell en de lange voorvinnen zonder klauwen en een weegschaal. Laat het ons weten Meer informatie over deze schildpadden.

Vormgeving

Hoewel, leatherback zeeschildpadden lijken op andere schildpadden, ze missen een aantal fysieke kenmerken van de laatste. Een van de belangrijkste kenmerken is de rubberachtige huid, in plaats van een schaal, op het dorsale deel van het lichaam. Zoals de naam al doet vermoeden, deze huid is vergelijkbaar met leer en heeft ingesloten benige platen. Ze hebben ook zeven ribbels op de rug, vanaf het voorste eind en die samenkomen bij het achterste einde. De dorsale huid is donker grijs tot zwart van kleur en heeft veel witte vlekken op het.

Een ander opvallend kenmerk van deze schildpadden is hun lange voorvinnen, die langer zijn dan die van enige andere levende schildpad. Soms kunnen deze flippers op te groeien tot een lengte van 2,7 meter. Er zijn geen klauwen of schalen in de vinnen van leatherback zeeschildpadden. They gebrek aan tanden, maar zijn scherpe kaken met tand-achtige punten. Ook beschikken zij over stekels in de keel, die helpen bij het doorslikken van voedsel. Een gemiddelde volwassen lederschildpad zeeschildpad kan groeien tot een lengte van ongeveer een tot twee meter en hun gewicht varieert tussen de 250 en 700 kg. Een exemplaar van het lederschildpad, gevonden op de westkust van Wales in de Noord-Atlantische Oceaan, woog ongeveer 916 kilo en had een lengte van drie meter.

Habitat en Range

Leatherback zeeschildpadden zijn te zien in de open oceaan, meestal in de nabijheid van het terrein. They kan duiken tot een diepte van 1280 meter. Ze bestrijken lange afstanden, op zoek naar voedsel of voor het nestelen. In het algemeen, ze paren in het water langs de nesten stranden en trekkende gangen. Leatherback zeeschildpadden worden breed verspreid en zijn te vinden in alle tropische, subtropisch en gematigde wateren. Deze schildpadden kunnen worden gezien in de Atlantische Oceaan, de Stille Oceaan en Indische Oceaan, evenals de Middellandse Zee. Er wordt aangenomen dat leatherback zeeschildpadden en kan ook passen in de poolcirkel. Kusten van noordelijk Zuid-Amerika en West-Afrika behoren tot de belangrijkste broedgebieden voor deze schildpadden, maar het grootste deel van de nesten komt voor in de stranden van de Verenigde Staten.

Nesten

Leatherback zeeschildpadden verlaten nooit het water, met uitzondering van de vrouwtjes, die zich naar het strand voor het nestelen. Deze schildpadden nest om de twee tot drie jaar, maar het is waargenomen dat ze kunnen nestelen jaarlijks ook. Ze houden van stranden met fijn zand en ondiep randen voor het nestelen. Ze maken putten en leggen ongeveer 100 eieren. Ze kunnen nestelen vele malen, met een interval van 8 tot 12 dagen, tijdens een broedseizoen. Op een gemiddelde van een vrouwelijke lederschildpad zeeschildpad kan leggen rond negen klauwen van eieren (een koppeling betekent ongeveer 100 eieren). Het duurt bijna 60 tot 65 dagen voor de eieren uitkomen en de jongen hebben witte strepen op het dorsale deel van het lichaam (langs de randen) en aan de rand van de flippers. De voorste vinnen zijn langer en soms zo lang als hun lichaam. De lengte kan variëren tussen 2 tot 3 cm en ze wegen ongeveer 40 tot 50 gram.

De levensduur van de leatherback zeeschildpadden is nog onbekend, aangezien de meeste van hen het slachtoffer geworden van menselijke activiteiten, verontreiniging en predatie tijdens de vroege stadia van hun leven. Velen van hen sterven als gevolg van de inname van plastic zakken en ziet het voor kwallen, die hun favoriete voedsel. Vandaar dat deze schildpad is inmiddels een bedreigde diersoort en er inspanningen worden gedaan om hen te beschermen. Het is noodzakelijk om bewustzijn te creëren bij het publiek, met betrekking tot het behoud van deze prachtige schepsels.