Press "Enter" to skip to content


Interessante feiten over Siberische tijger

Siberische tijgers zijn grote carnivoren leven in koudste gebieden van de aarde. Siberische tijger of Amur, ‘s werelds grootste kat, is een bedreigde diersoort vandaag. Deze prachtige dieren zijn meestal te vinden in het zuidoosten van Rusland tegenwoordig. Hun aantal in China en Korea heeft verlaagd, omdat een hoop van illegale stroperij. Er wordt geschat dat ongeveer 350 tot 400 tijgers in het wild en 490 zijn er in dierentuinen.

Feiten over Siberische tijgers

Deze potige wezens kunnen wegen tot 850 kilo en zijn ongeveer 10 tot 12 meter in lengte. Het gemiddelde gewicht van een Siberische tijger is ongeveer 400 tot 650 pond. Hun hoogte maatregelen 3 tot 3 ½ meter tot aan de schouders als in een staande positie. De huidskleur van de Siberische tijgers is bleek-oranje met zwarte strepen. Siberische tijgers hebben chocolade gekleurde strepen gevoerd tegen hun witte jas. Looptijd wordt bereikt tussen de leeftijd van 3 tot 5 jaar en ze hebben geen bijzondere paartijd. De draagtijd varieert van 3 tot 3 ½ maanden. De jongen worden blind geboren en dus beschermd door de moeders in hun vroege dagen voor ongeveer 8 weken; waarna ze rondlopen bij haar. Op de leeftijd van 1 jaar, ze te helpen hun oudsten in de jacht. Ze zijn volwassen op de leeftijd van 3 jaar, dat is wanneer ze op jacht gaan op hun eigen. Een interessant feit over de Siberische tijger is dat het kan springen zo ver als 23 meter.

Wat doe Siberische tijgers eten?

Siberische tijgers hebben 20 kilo vlees voor hun dagelijkse voeding. Ze vooral eten herten, elanden en wilde zwijnen. Apen, vogels, kikkers en vissen vormen hun dieet in tijden van voedselschaarste. Op een gemiddelde, slechts 1 van hun 10 de jacht pogingen succesvol zijn. Per records, is een tijger bekend hebben afgelegd meer dan 600 mijl op zoek naar voedsel. Een volgroeide tijger kan eten zelfs 200 kilo vlees in een enkele dag, en zo veel als 100 pond bij een vergadering. Het maakt gebruik van de methode van ‘hinderlaag’ tijdens de jacht. Hoewel deze tijgers lopen met grote snelheid, moeten ze binnen 30 tot 80 meter afstand van hun prooi komen om een aanval te lanceren.

Siberische tijger Habitat

Deze tijgers liever een eenzame leven en grote gebieden hebben; sommige van deze gebieden wordt groter dan 4000 vierkante mijl. Vrouwtjes leven in het algemeen in gezinnen en verzorgen van hun jongen. Oorspronkelijk zijn deze tijgers waren in grote getale aanwezig in Rusland, China en Korea, maar stroperij heeft neergehaald hun aantal drastisch. Tijgers zijn over het algemeen worden gedood om hun kostbare huiden te verkrijgen, maar in China hun lichaamsdelen worden gebruikt voor de bereiding van sommige medicijnen. Vandaag de dag is de Siberische tijger habitat alleen beperkt tot het verre oosten Rusland.

Enkele interessante feiten; De lokale bevolking in Siberië hebben veel respect voor deze tijgers. The Toengoezische mensen verwijzen naar de Siberische tijgers als ‘Old Man’ of ‘Grootvader’, terwijl de Nanai mensen hebben ze genoemd als ‘Amba’. ; In tegenstelling tot de Bengaalse tijgers, Siberische tijgers worden zelden menseneters. Slechts zes incidenten van de mens-etende zijn opgenomen in het geheel van de 20e eeuw. ; Op 25 december 2007 een Siberische tijger – ‘Tatiana’, werd neergeschoten na zijn ontsnapping uit een San Francisco Zoo. De tijger had gedood een persoon en verwondde twee anderen. , Er zijn incidenten van beren gedood door Siberische tijgers. Het gebeurt alleen wanneer de hoefdieren bevolking naar beneden zakt en de tijgers hebben om te zoeken naar een alternatieve bron van voedsel. Bruine beren zijn meer kwetsbaar voor aanvallen ten opzichte van de zwarte beren tijger. Dit is te wijten aan de bruine beren ‘onvermogen om in bomen te klimmen. ; Siberische tijgers die leven in het wild te overleven voor zo lang als 15 jaar, maar die in gevangenschap hebben een kleinere levensduur. ; In tegenstelling tot hun tegenhangers oranje huid, witte Siberische tijgers leven een lang leven in gevangenschap ten opzichte van die in het wild. ; Siberische tijgers kunnen overleven strenge vorst. ; In het geval van een gevecht, ze waarschuwen de indringers vooraf door rammelend hun staart. ; Hoewel het mannelijke tijger vecht voor haar grondgebied hevig is het niet schadelijk zijn voor het indringer vrouw met welpen. ; Behoud van de Siberische tijger is de noodzaak van het uur. Oprechte inspanningen zijn nodig om deze sterke maar kwetsbare schepsel te beschermen. Laten we proberen ons best en op alle mogelijke manieren om de Siberische tijger te redden helpen!