Press "Enter" to skip to content


Interessante feiten over Flamingos

Het woord flamingo is afkomstig van het Spaanse woord Flamengo een eerdere vorm van flamenco. Deze woorden zijn afgeleid van het Latijnse woord brandbare, wat betekent ‘een vlam’. Het leefgebied van deze vogels bestaat uit grote, ondiepe meren, lagunes, mangrovebossen, wad, en zandige eilanden boven de eb merk. Volwassen flamingo’s van 36 tot 50 centimeter in de hoogte, met een spanwijdte van ongeveer 60 centimeter, en weegt een gemiddelde van 8,75 lbs. Echter, deze statistieken verschillen in verschillende soorten. De flamingo heeft een dergelijk onderscheidend uiterlijk, dat in een bepaalde locale is het waarschijnlijk de enige grote, roze vogel. Ze hebben lange, golvende halzen, slanke benen, en zwart-tip facturen die het bereiken van een neerwaartse bocht op de vervaldag.

Hier volgen enkele interessante feiten over flamingo’s:; Flamingos zijn te vinden in warme, ondiepe, waterige regio op vele continenten. Hun enorme habitats zijn estuaria en zoute of alkalische meren in Afrika, Azië, Noord-Amerika, Midden-Amerika, Zuid-Amerika en Europa. ; Deze uiterst aanpasbare vogels kunnen leven in warme vulkanische meren, evenals in de ijzige meren in het Andes gebergte. ; Hun mooie kleur komt van de algen, diatomeeën, en kleine schaaldieren die ze eten, die rijk zijn in de caroteen pigment. ; Hun interessante voederen techniek omvat roeren tot de modder en het water met hun lange benen en zwemvliezen. Ze vervolgens begraven hun facturen, of zelfs hun hele hoofd, ondersteboven in het water en zuigen zowel modder en water. Ze schudden hun hoofd van links naar rechts, zodat het overtollige water en modder te verdrijven, terug te houden en het plankton, kleine visjes eten en larven vliegen. Bij het voederen, flamingo’s houden hun adem in. ; Flamingo’s zijn vaak getuige gladstrijken, die neemt een aanzienlijke hoeveelheid tijd alledag. Ze pronken met hun rekeningen voor olie verspreidde zich vanuit een klier in de buurt van de basis van hun staart door middel van hun veren. ; In tegenstelling tot hun uiterlijk, ze zijn verrassend vloeiende zwemmers. Hun zwemvliezen tenen helpt hen zwemmen en staan in zachte modder. Echter, dat doen ze niet zwemmen, tenzij het water is te diep in te loggen waggelen; Flamingos leven in groepen als koppels of kolonies genoemd. De grote aantallen bieden veiligheid tegen roofdieren, vooral tijdens het voeden ze zich met hun hoofd onder water. Ze doen ook niet nesten, tenzij er andere flamingo’s rond. ; Flamingos aandeel is gelijk aan de verantwoordelijkheid in de opvoeding. Zowel de mannelijke en vrouwelijke opstapelen modder een nest, waarin het vrouwtje legt een ei op te bouwen. Na na ongeveer 30 dagen broeden, die wordt gedaan in de bochten, het ei luiken het produceren van een chick met een grijs of wit verenkleed. ; Beide ouders wederuitbraken voedsel dat wordt toegevoerd aan de baby, en zowel vader en moeder scheiden een melk-achtige substantie dat hun jongeren met de juiste voeding geeft. Dit gaat door tot de baby snavels hebben een volledig ontwikkeld en ze in staat zijn van de jacht voor hun eigen voedsel. ; Een kudde van de flamingo’s opstijgen een werkelijk magnifiek gezicht. Ze verzamelen snelheid door het uitvoeren van vóór het opstijgen en flap hun vleugels bijna constant tijdens de vlucht. Een koppel kan bereiken 31 tot 37 mph. ; In de afgelopen tijd hebben de veranderingen in Flamingo migratiepatronen getuige geweest als gevolg van veranderingen in het milieu en de opwarming van de aarde. Deze vogels gemakkelijk reizen lange afstanden en kunnen meer dan 300 mijl betrekking hebben op een stuk in een enkele nacht. ; Er zijn tal van andere interessante feiten over deze prachtige vogels. Flamingo trivia houdt in dat een kudde soms is een excentrieke flamingo’s genoemd, en dat ze slapen op een been!