Press "Enter" to skip to content


Grootste zoogdier op aarde

Blauwe vinvis is niet alleen het grootste zoogdier op aarde, maar ook groter dan welk levend wezen dan. Alles met betrekking tot Blauwe vinvissen is gigantisch. De lengte van deze walvisachtigen kunnen worden meer dan 100 meter, terwijl hun gewicht is ongeveer 170 ton. Er wordt gezegd dat een Blue walvis tong meer dan dat van een Afrikaanse olifant weegt! De zoölogische naam van deze zee dier is Balaenoptera musculus. Musculus is een Latijns woord gespierd. De Blue Whale komt uit een familie die de bultrug, de vinvis, Sei Whale en de Minke Walvis bevat. Eerder werd ook geïdentificeerd door namen als ‘Sibbald’s rorqual’, Great Blue Whale en de Great Northern rorqual.

Anatomie; Vrouwtjes zijn groter dan de mannen in deze soorten walvissen. De Blauwe vinvissen zijn langer en slank in vergelijking met andere walvissen. Ook de U-vormige hoofd en blaasgat, zijn de unieke kenmerken lichaam. Blaasgat – een opening aan de rugzijde van het lichaam, helpt op het moment van de ademhaling en het slikken omdat het pompen van water uit het lichaam van de walvis. Zoals Blauwe vinvissen zijn enorme dieren, bezitten zij een grote luchtwegen. Zijn aorta – een slagader in het hart is zo groot in diameter dat een mens kan gemakkelijk doorheen. In tegenstelling tot de vis die gebruik maakt van kieuwen ademen aan, deze enorme zoogdieren ademen met de hulp van de longen en de noodzaak om te komen tot het wateroppervlak te nemen in zuurstof.

Eetgewoonten; Deze walvissen vereisen een veel eten om hun grote honger stillen. Ze voeden zich voornamelijk met krill – een kleine mariene ongewervelde. Een enkele Blauwe vinvis kan verbruiken tot 40 miljoen krills in een enkele dag. Op het moment van voeden, deze walvissen slikken water samen met krills. In het verwijderen van dit water en het houden van het voedsel in het lichaam, baleinen een belangrijke rol spelen. Deze 300 een meter platen, gevoerd langs de bovenste van de walvis kaak, de vangst van de krills in de mond, terwijl het blaasgat verwijdert overtollige water.

Voortplanting; De paring in Blauwe vinvissen vindt plaats tussen de herfst-en winterseizoen. Dracht strekt zich uit tot een jaar en de baby walvis weegt ongeveer 2,5 ton op het moment van geboorte. Het drinkt ongeveer 400 liter melk per dag en groeit tegen het tarief van 1,5 inch alledag.

Geluid geproduceerd door Walvissen; Blauwe vinvissen geluiden produceren, variërend tussen 155 en 188 decibel, hetgeen hoger is dan een jet! Volgens deskundigen, klinkt het geproduceerd door walvissen dienen een aantal zinvolle doeleinden. Deze lage frequentie geluiden geproduceerd door walvissen zijn nuttig bij het lokaliseren van voedsel, het vinden van de juiste aanwijzingen, communiceren met andere walvissen, etc.

Hersenloze Jacht van Blue Whales, Het was moeilijk om op walvissen jagen in vroeger dagen door hun enorme omvang. Het was pas na de uitvinding van een speciaal ontworpen harpoen dat de walvisjagers ging op jacht spree. Hersenloze jacht op walvissen Blue werd uitgevoerd in verschillende delen van de wereld, waaronder Noorwegen, IJsland, Newfoundland, etc. De jacht op deze grote zoogdier werd uitgevoerd tot 1960, waarna het werd verboden door de Internationale Walvisvaart Commissie, maar het bleef tot 1970 . Tegen die tijd werden ongeveer 3,30,000 walvissen gedood door walvisvaarders. Hoewel het moeilijk is om de totale Blue Whale bevolking van de wereld raming, in 2002 was naar schatting tussen de 5 duizend tot 12 duizend.

Huidige toestand van Blue Whales; blauwe vinvis is aangegeven als een bedreigde diersoort vandaag. Na het nemen van maatregelen voor het behoud ervan, is de bevolking langzaam maar gestaag toenemende day-by-dag, het Antarctische gebied tussen alle met de hoogste stijging van 7,3%.

Blauwe vinvissen nodig langere tijd dan andere dieren voor de voortplanting. Strenge maatregelen tegen walvisjacht te stoppen, in combinatie met een poging om hun aantal te verhogen zal helpen deze bedreigde soort te behouden. Het is noodzakelijk te versnellen in te spannen om deze prachtige massieve wezens te redden van het krijgen geveegd deze planeet.